KAMPIN HIERONTAPISTEEN PALVELUT


Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisesta hieronnasta kehitetty hoitomuoto erilaisiin lihashuollon tarpeisiin kaikille urheilua harrastaville ja liikkuville ihmisille.
Sillä pystytään nopeuttamaan palautumista kovista harjoittelujaksoista ja ennaltaehkäisemään urheiluvammojen syntymistä.

hieronta

kipu

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on erittäin vanha hoitomuoto, jolla pyritään erilaisin pehmytkudoksia muokkaavin ottein rentouttamaan koko keho tai sen osia.
Erilaisten otteiden käyttö perustuu aina asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin, fyysiseen kuntoon ja elämäntilanteeseen.

Hoidolla pystytään mm. lisäämään nivelten liikkuvuutta, vähentämään turvotusta ja poistamaan lihasten rasittumisesta johtuvia kiputiloja.
Vaikka hieronta perustuu vain kehon pehmytkudosten muokkaukseen, hoito vaikuttaa aina kokonaisvaltaisesti, rentouttaen koko kehoa ja poistaen stressiä.

Ortopedinen osteopatia

Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimiseen ja hoitamiseen erikoistunut terveydenhuoltoalan ammattilainen.
Ortopedisen osteopaatin hoitoon kuuluu aluksi asiakkaan haastattelu ja erilaisten kliinisten-, ortopedisten ja neurologisten testien tekeminen.
Näillä on tarkoituksena selvittää tuki- ja liikuntaelin vaivan sijaintia, laatua ja syytä.

Osteopaatin hoito voi koostua nivelten käsittelyistä, kuten manipulaatioista ja mobilisaatioista, teknisestä hieronnasta ja pehmytkudoskäsittelyistä sekä terapeuttisista harjoitteista.
Asiakkaan haastattelu ja tutkiminen ovat tärkeä osa hoitotapahtumaa, sillä niillä varmistetaan, että hoidon antaminen on turvallista ja kohdistuu oikeille kehon alueille.
Jos asiakkaan vaiva ei ole hoidettavissa osteopaattisin menetelmin, ohjaamme asiakkaan eteenpäin jatkotutkimuksiin esimerkiksi lääkärinvastaanotolle.

osteopatia

Meillä työskentelee kaksi hierojaa (Miika ja Anu), jotka opiskelevat ortopedisen osteopatian koulutuskeskuksessa (www.ookk.fi). He valmistuvat Valviran (Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) hyväksymiksi osteopaateiksi.
Molemmat ottavat tällä hetkellä vastaan asiakkaita koulutettuina hierojina ja osteopatia-opiskelijoina.

kinesioteippi

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on japanilaisen kiropraktikon (Kenzo Kaze) kehittämä hoitomuoto 1970-luvulla.
Maailmalle se levisi pitkälti urheilijoiden ja positiivisten hoitokokemusten myötä.

Teippiä käytetään tuomaan lisää tilaa ihon alle verenkierron ja imunestevirtauksen kohentamiseksi, lievittämään kipua ja
vähentämään lihasjännitystä sekä apuna erilaisissa tulehdus- ja rasitustiloissa.

Kinesioteipillä voidaan saada myös aikaiseksi mm. nivelliikkuvuuden lisääntymistä, lihastoiminnan optimointia ja liikkeiden asentojen ohjausta.
Kinesioteippausta käytetään monesti joko hieronnan tai fysioterapeuttisen hoidon tukena.